Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La presidenta de l’Eurocambra alerta que cal estar “preparats per a una escalada” en la guerra a Ucraïna

ACN Brussel·les – La presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, ha alertat aquest dijous que cal estar “preparats per a una escalada” en la invasió russa d’Ucraïna. En una roda de […]

Agències 09/02/2023

ACN Brussel·les – La presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, ha alertat aquest dijous que cal estar “preparats per a una escalada” en la invasió russa d’Ucraïna. En una roda de premsa després de la seva tradicional intervenció a la cimera de caps d’estat i de govern de la UE, Metsola ha avisat que “l’amenaça és existencial” i que no només és un risc per a Ucraïna, sinó també per als països veïns. Metsola ha demanat als 27 proveir Kíiv d’armes i avions de combat, tal com ha demanat Zelenski, per fer front a la guerra i continuar “lluitant pels valors europeus”. Preguntada sobre el procés d’adhesió d’Ucraïna al club comunitari, la presidenta de l’Eurocambra ha demanat als estats donar a Ucraïna “la perspectiva europea promesa”.

Metsola ha titllat “d’històrica” la visita de Zelenski a Brussel·les, on ha fet una intervenció a l’Eurocambra abans de participar en la reunió de líders. En el debat amb els 27, la presidenta de l’Eurocambra ha explicat que ha demanat mantenir el suport a tots els nivells a Ucraïna i que l’objectiu ha de ser una pau “amb dignitat” per al país. Sobre l’adhesió, la presidenta de l’Eurocambra ha dit que el procés de negociació –el següent pas- es podria començar aquest any, com demana Zelenski, si Kíiv compleix els criteris. La decisió, en tot cas, està en mans dels 27.