Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La presència femenina als consells d’administració creix el 2019 però només representa un 23,4% del total

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) confirma que la presència femenina a les cúpules de les empreses cotitzades va pujar el 2019 però encara està lluny del […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) confirma que la presència femenina a les cúpules de les empreses cotitzades va pujar el 2019 però encara està lluny del 40% que l’organisme planteja com a objectiu desitjable. Segons un estudi publicat aquest dimecres, el 23,4% dels membres dels consells d’administració de les empreses que cotitzen a borsa eren dones, quatre punts més que el 2018. En el cas de les empreses de l’Íbex, la xifra va augmentar fins al 27,5%, també quatre punts per sobre que el 2018. L’increment es va concentrar en les conselleres independents ja que les conselleres executives pràcticament es van quedar igual, amb un increment de sis dècimes, i només representaven un 5,5% del total.

Des del 2013, l’increment acumulat de dones que seuen en consells d’administració és de més d’11 punts en les empreses cotitzades. Part del canvi es van notar a partir del 2016, ja que en aquests últims quatre anys l’augment ha sigut del 6,8%.Durant el 2019, el 90,6% de les societats comptaven amb conselleres, davant del 66,2% que tenia dones assegudes a les taules dels consells d’administració fa sis anys. Tot i la millora la xifra implica que l’any passat 1 de cada 10 empreses no tenia cap mena de presència femenina als seus consells. Segons les dades de la CNMV, 46 entitats van nomenar conselleres però només un 1,8% va ocupar un lloc executiu.Amb tot, la diferència encara es nota més en les posicions de més pes. Per exemple, les dones tan sols van ocupar el 15,9% de llocs d’alta direcció de les empreses cotitzades, un indicador que va caure una dècima respecte al 2018. També va baixar un punt el nombre de companyies que compten amb presència femenina a la seva cúpula directiva (58,3%). És a dir, que 4 de cada 10 cotitzades no comptaven amb cap dona a les seves direccions.Aquesta problemàtica s’agreuja en les empreses que facturen menys de 500 milions d’euros, ja que només el 28,9% compta amb presència femenina a la cúpula directiva. Segons l’estudi, les dones representen el 13,3% dels alts directius d’aquestes societats que tenen un nivell de facturació més baix.Seguint amb aquesta tendència, l’informe de la CNMV mostra que només el 4,7% dels càrrecs de presidents de consell de les empreses que cotitzen a la borsa estaven ocupats per dones, dues dècimes més que el 2018.Les dades de l’any passat també mostren que la representació femenina a la comissió executiva (11,7%) va ser inferior a la que tenien al consell (23,4%), mentre que a la comissió de nomenaments i la d’auditoria va ser superior (26,2% i 30,9%, respectivament).L’informe sobre el bon govern de les empreses que ha publicat l’organisme anima les companyies a incloure objectius concrets que afavoreixin la presència femenina, que es demostra “insuficient” en la composició actual dels consells.