Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La presència femenina a les cúpules d’empreses públiques de la Generalitat és només del 24%, per sota del sector privat

ACN Barcelona.-La presència femenina a les cúpules de les empreses públiques de la Generalitat és només del 24%, una dada que està per sota de la mitjana del sector privat […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Barcelona.-La presència femenina a les cúpules de les empreses públiques de la Generalitat és només del 24%, una dada que està per sota de la mitjana del sector privat (31%) i que incompleix el principi de representació equilibrada d’homes i dones que marca la llei d’igualtat catalana, segons ha denunciat l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona en un estudi presentat aquest dijous. El percentatge arriba al 48% en els alts càrrecs del Govern. Les dones, però, es concentren en llocs eventuals i de poca responsabilitat de gestió a l’administració ja que són majoria en el càrrec d’assessor però tenen menys presència en els àmbits que decideixen polítiques, per exemple, només són un 28% dels delegats del Govern.

“A la Generalitat també hi ha sostre de vidre”, ha lamentat Carme Poveda, responsable d’Anàlisi Econòmica de la Cambra, en una roda de premsa per presentar l’informe. En total, el percentatge de dones als alts càrrecs del Govern i de les empreses públiques és del 40%. L’indicador més preocupant per l’ODEE és el de les entitats públiques ja que la seva anàlisi revela que els homes són el 76% dels presidents, directors i gerents d’empreses com el Servei Català de Trànsit, el Servei Català de la Salut, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).”L’administració està més en el focus i és més visible, però les entitats públiques estan més amagades i les dones estan menys representades que al sector privat”, ha lamentat , ha dit Poveda, que ha afegit que aquestes “són entitats que gestionen uns pressupostos molt importants i condicionen la vida dels ciutadans”, ja que “el conjunt del sector públic gestiona el 40% del PIB català”.