Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La presa de Flix desembassarà fins a 1.200 metres cúbics per segon aquest dimarts per netejar l’Ebre de macròfits

ACN Flix.-Endesa efectuarà al llarg d’aquest dimarts un nou desembassament puntual d’aigua des de la presa de Flix per netejar de macròfits el tram final del riu Ebre. La companyia […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Flix.-Endesa efectuarà al llarg d’aquest dimarts un nou desembassament puntual d’aigua des de la presa de Flix per netejar de macròfits el tram final del riu Ebre. La companyia ha anunciat que l’operació, que té lloc durant dos cops a l’any –primavera i tardor- amb finalitats ambientals, s’allargarà durant onze hores –de les vuit del matí a les set de la tarda- amb tres puntes de cabal màxim fins els 1.200 metres cúbics per segon. El desembassament obliga a coordinar la central hidroelèctrica de Flix amb les altres dues que té Endesa al tram final de l’Ebre –Mequinensa i Riba-roja- per poder deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa, en lloc de les turbines, i poder garantir també el manteniment ambiental del tram del meandre.

El cabal que deixarà anar la presa de Flix, acordat amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), variarà al llarg del dia. S’iniciarà amb només 200 metres cúbics per segon i anirà creixent fins als 1.200. Es produiran tres puntes d’aquest cabal màxim: entre les nou i les deu del matí, les dotze i les dues del migdia, i entre les quatre i les sis de la tarda. A partir d’aquell moment s’anirà reduint progressivament fins els 200 metres cúbics per segon.