Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La Policia Nacional desmantella un narcopís a Pineda de Mar i deté els tres màxims responsables

ACN Barcelona.-La Policia Nacional espanyola ha desmantellat un centre de distribució de drogues a Pineda de Mar (Maresme) i n’ha detingut els tres màxims responsables. El pis era ocupat il·legalment […]

Avatar
Agències 12/08/2019

ACN Barcelona.-La Policia Nacional espanyola ha desmantellat un centre de distribució de drogues a Pineda de Mar (Maresme) i n’ha detingut els tres màxims responsables. El pis era ocupat il·legalment i els ocupants prenien l’electricitat de forma fraudulenta i precària, fet que comportava riscos pels habitatges adjacents. Amb l’operació es van intervenir 530 grams de marihuana, 71 pastilles d’amfetamines, 23 grams d’MDMA, 38 grams d’haixix i 1.500 euros en efectiu, a més de 13 armes de foc, 21 armes blanques de grans dimensions i una gran quantitat de munició. La batuda policial va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que es va dur a terme després que la policia rebés un avís anònim a través del portal web.

Durant la investigació, els agents van corroborar que el domicili era freqüentat per toxicòmans, que anaven a l’habitatge per pocs minuts, estona en què es creu que compraven les drogues. Aquesta activitat provocava un clima d’inseguretat, ja que hi sovintejaven les disputes i baralles entre els toxicòmans, segons exposa la policia.Entre les armes de foc requisades, es trobaven cinc armes llargues, tres semillargues, quatre revòlvers, una pistola d’aire comprimit, una pistola llença bengales, una defensa extensible i una ballesta. Pel que fa a les armes blanques, hi havia set espases tipus catana, cinc tipus sabre, tres tipus matxet i sis navalles.La Policia Nacional va rebre els primers indicis a través del seu web de col·laboració, que serveix perquè els ciutadans puguin comunicar, de forma confidencial, fets presumptament delictius.