Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La Policia Nacional desmantella un cultiu a Sant Feliu de Guíxols amb 430 plantes de marihuana i deté dues persones

ACN Sant Feliu de Guíxols.-La Policia Nacional ha desmantellat una cultiu de marihuana amb 430 plantes en un antic graner als afores de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Sant Feliu de Guíxols.-La Policia Nacional ha desmantellat una cultiu de marihuana amb 430 plantes en un antic graner als afores de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i va detenir dues persones relacionades amb la plantació. La investigació va començar el mes de juliol arran d’una denúncia anònima que van rebre a través del portal del cos policial. Els agents van comprovar que des de l’exterior de la finca se sentien olors i sorolls característics d’una plantació a l’interior. A més, van comprovar que l’espai tenia una instal·lació elèctrica fraudulenta connectada a la xarxa general. Després de diverses vigilàncies i seguiments, el 10 de desembre van arrestar dos homes quan sortien amb els seus cotxes del cobert. Després, els agents van accedir a l’immoble i van descobrir la plantació en un annex del compartiment principal.

Les plantes, en avançat estat de creixement i floració, tenien una alçada de més d’un metre i en total pesaven 188 quilos. A més, els agents van comissar 40 transformadors, 40 focus de llum i 1.691,20 euros que els detinguts portaven en efectiu. La instal·lació elèctrica, a més, comptava amb tres aparells d’aire condicionat, tres filtres, tres extractors i catorze ventiladors. Els detinguts van ser posats a disposició judicial com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per defraudació en el fluid elèctric, amb una valoració econòmica elaborada per la companyia subministradors que superaria els 20.000 euros.