Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Policia Municipal fa un segon detingut a Girona a qui ha sorprès de matinada quan calava foc a un contenidor

ACN Girona.-La Policia Municipal de Girona ha fet un segon detingut arran de la manifestació d’aquest dijous que va acabar amb aldarulls a la ciutat. Es tracta d’un major d’edat, […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Girona.-La Policia Municipal de Girona ha fet un segon detingut arran de la manifestació d’aquest dijous que va acabar amb aldarulls a la ciutat. Es tracta d’un major d’edat, del qual no n’han transcendit més detalls, a qui una patrulla va sorprendre ja de matinada quan calava foc a un contenidor del carrer Pare Claret. Eren cap a les quatre de la nit. El detingut estava ajupit al costat d’un contenidor que fumejava i quan la policia li va cridar l’alto, va posar-se a córrer i es va resistir. Se l’acusa d’un delicte de desobediència i d’un altre lleu de danys. Es aldarulls que hi va haver després de la manifestació convocada pels CDR han deixat un rastre de 24 contenidors cremats al centre de Girona. Reposar-los costa més de 20.000 euros.

Aquesta segona detenció va tenir lloc hores després que els Mossos d’Esquadra dispersessin la manifestació que va acabar amb aldarulls. Cap a les quatre de la matinada, una patrulla de la Policia Municipal ha sorprès aquesta persona al carrer Pare Claret. Estava ajocada darrere d’un contenidor que fumejava.Quan ha vist els agents, el detingut s’ha posat a córrer i ha intentat escapar. La patrulla l’ha pogut atrapar i l’ha arrestat, no sense que aquesta persona –de moment, només se sap que és major d’edat- intentés resistir-se. Quan l’han registrat, la Policia Municipal li ha trobat un encenedor al damunt. A més, duia les mans brutes de sutge.Se l’acusa d’un delicte de desobediència a l’autoritat i un altre lleu de danys (per l’intent de cremar el contenidor). El detingut ha passat la nit a garjoles i aquest matí la Policia Municipal l’ha traspassat als Mossos d’Esquadra. Des d’Alerta Antirepressiva s’ha convocat una concentració de suport davant la comissaria. Aquest detingut se suma a l’altre arrestat que hi va haver arran dels aldarulls d’aquest dijous. Es tracta d’un jove de 20 anys, a qui s’acusa de desordres públics, i a qui ja s’ha deixat la detenció sense efecte.24 contenidors crematsUn cop acabada la manifestació convocada pels CDR, diversos dels concentrats van llançar ous i coets contra la línia policial que hi havia muntada davant la Subdelegació de l’Estat. Després, van recórrer diversos carrers de la ciutat muntant barricades i incendiant deixalles. Entre d’altres, es van cremar contenidors al carrer de la Sèquia o a l’avinguda Jaume I.Segons informa l’Ajuntament, en total es van incendiar 24 contenidors. Reposar-los costarà més de 20.000 euros.Aquests contenidors se sumen als que també es van cremar en diferents carrers de Girona aquest passat dilluns, després de les protestes per la inhabilitació de Quim Torra. En aquest cas, se’n van incendiar 24 més repartits arreu de la ciutat.