Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Policia Municipal de Sabadell es dotarà de pistoles tàser

ACN Sabadell.-La Policia Municipal de Sabadell es dotarà de pistoles tàser. El ple municipal ha donat llum verda a una moció que inicialment havia presentat Cs, però a la qual […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Sabadell.-La Policia Municipal de Sabadell es dotarà de pistoles tàser. El ple municipal ha donat llum verda a una moció que inicialment havia presentat Cs, però a la qual el PSC s’hi ha acabat sumant com a grup proposant. Els socialistes han pres la decisió després que l’intendent en cap del cos policial sabadellenc hagi emès un informe favorable a l’ús d’aquest element de defensa personal. Així, hi han donat suport Cs, el PSC, JxCat i Podem i s’hi han oposat ERC i La Crida. D’acord amb el text, aquestes pistoles només s’utilitzaran en casos “d’especial gravetat”. La previsió és que les noves armes s’assignin properament al cap de torn. A més, s’impartirà una formació específica perquè els agents es familiaritzin amb l’ús de les tàser.

D’acord amb el text de la moció, la proposta parteix de l’evidència que existeix un “buit existent” entre l’ús de la porra i l’arma de foc, en situacions que requereixin una imminent actuació policial cos a cos entre l’agent i l’agressor.En aquesta línia planteja l’ús de les tàser com a “opció vàlida per a la reducció física una vegada la mediació, el diàleg o la negociació no ha donat un resultat positiu”.Amb tot remarca que només s’ha de fer servir en episodis “d’especial gravetat” en què la velocitat d’actuació pot derivar en un menor risc tant per l’agressor com per la víctima i el propi agent.