Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

La Policia Local i agents cívics incrementaran a Tortosa la vigilància de les mesures preventives de la covid

ACN Tortosa.-L’Ajuntament de Tortosa ha decidit intensificar el control a la via pública del compliment de les mesures preventives per la covid-19. Ho farà la Policia Local que sancionarà els […]

Avatar
Agències 28/09/2020

ACN Tortosa.-L’Ajuntament de Tortosa ha decidit intensificar el control a la via pública del compliment de les mesures preventives per la covid-19. Ho farà la Policia Local que sancionarà els incompliments, sobretot en l’ús de la mascareta o les limitacions de les trobades en l’àmbit social. També s’activaran agents cívics de Protecció Civil per informar la ciutadania, el Procés Comunitari de Tortosa incrementarà la formació i informació a les diferents comunitats existents a la ciutat, i s’augmentarà la neteja i desinfecció als espais públics. Pel que fa a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, de titularitat municipal, a partir d’aquest dimarts hi haurà restriccions d’accés i només permetrà les visites de familiars que determini l’equip mèdic.

A l’Hospital de la Santa Creu, amb l’augment de les restriccions, es facilitarà que les famílies puguin estar en contacte amb les persones ingressades i es tornaran a potenciar les comunicacions telemàtiques. També al centre de dia es prioritzarà la teleassistència. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la tendència d’augment del nombre de positius a la ciutat i al territori no s’ha traslladat a l’àmbit hospitalari, on actualment només hi ha quatre casos ingressats: dos a l’hospital Verge de la Cinta i dos més a l’hospital de la Santa Creu. Però l’increment del risc de rebrot podria afavorir que el contagi s’escampés a persones més vulnerables i augmentar el nombre d’hospitalitzacions i Roigé ha apel·lat “a la comprensió, la responsabilitat i la solidaritat de tothom” perquè la implicació de tota la ciutadania, amb el compliment de les mesures fixades, és determinant per frenar l’avenç de la pandèmia. L’alcaldessa ha posat a disposició de Salut mediadors intèrprets per fer de pont entre les comunitats immigrades i els serveis sanitaris i ha proposat locals municipals perquè es puguin utilitzar durant la campanya de vacunacions de la grip, alliberant espais als CAP.