Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La policia fa més de 600 actuacions a la Part Alta de Tarragona des del febrer

ACN Tarragona.-La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han fet més de 600 actuacions policials a la Part Alta de Tarragona des del mes de febrer. Són dades […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Tarragona.-La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han fet més de 600 actuacions policials a la Part Alta de Tarragona des del mes de febrer. Són dades que ha facilitat aquest dijous el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, que ha valorat positivament el desallotjament de tres persones d’un immoble del carrers dels Ferrers que han fet els dos cossos de seguretat. Castaño ha explicat que l’entrada a aquest edifici s’ha fet arran d’una denúncia dels propietaris del mes de maig i ha celebrat la celeritat judicial. Tan sols en aquest carrer, s’han fet 200 actuacions en els darrers set mesos.

Castaño ha destacat el “problema de convivència” que generaven els ocupes de l’immoble, que havien fet diverses accions delictives. S’han fet fora tres persones que, segons el conseller, no es trobaven en situació de vulnerabilitat. En els últims dies altres persones havien marxat de forma voluntària i aquestes sí que han estat en contacte amb entitats socials, ha especificat el conseller. “No es tracta de desallotjar ocupes, sinó de garantir la seguretat”, ha remarcat. I ha afegit: “hem d’entrendre que el problema de les ocupacions és global, no s’acaba només amb la seguretat. Cal fer polítiques d’habitatge i acompanyament per establir un projecte de vida que els doni oportunitats, i amb això també s’hi treballa”.A banda, ha afirmat que en els darrers mesos s’han reunit diverses vegades amb els veïns, amb els quals ha dit que hi ha “complicitat”. En aquest sentit, ha valorat que les accions policials garanteixen un control sobre els edificis i els actes delictius. Amb tot, ha destacat que no volen que la problemàtica es traslladi a altres llocs de la ciutat i ha apuntat que el consistori col·labora amb entitats socials per donar una solució habitacional a aquestes persones.Amb tot, aquest dimarts la Guàrdia Urbana ja va desallotjar una casa que havia estat ocupada la plaça d’en Ripoll –també a la Part Alta-, en aquest cas de titularitat municipal. Castaño però, no ha concretat quants habitatges ocupats tenen detectats al barri ni quants d’aquests casos s’han traslladat als jutjats.