Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La policia espanyola feia un any que investigava els sis militants d’Arran detinguts a Lleida, segons Alerta Solidària

ACN Lleida – La policia espanyola feia un any que investigava els sis militants d’Arran detinguts aquest dimecres a Lleida, tot i que les detencions es van produir “sense previ […]

Agències 09/02/2023

ACN Lleida – La policia espanyola feia un any que investigava els sis militants d’Arran detinguts aquest dimecres a Lleida, tot i que les detencions es van produir “sense previ avís” i “sense haver-los notificat prèviament que tenien un procés judicial obert”, segons Alerta Solidària. La portaveu d’Arran, Marina Gispert, afirma que es tracta d’un “nou cas de repressió política i policial de l’Estat cap al jovent d’Arran que té per objectiu criminalitzar-nos i alliçonar-nos”. Des d’aquest dimecres al matí, els sis detinguts estan a la comissaria de la policia espanyola a Lleida, acusats de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt.

Gispert ha volgut remarcar la persecució que estan patint les organització polítiques i els moviments socials, recordant el cas del Policia Nacional infiltrat que es va fer públic la setmana passada.

Aquest dijous, a les 10 h, s’ha convocat una concentració de suport davant els jutjats de Lleida, a l’espera que els detinguts passin a disposició judicial.