Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La Plataforma per l’Aigua de Granollers demana a l’ajuntament un referèndum per municipalitzar el servei

ACN Granollers.-La Plataforma per l’Aigua de Granollers (Vallès Oriental) ha sol·licitat a l’ajuntament que convoqui una consulta ciutadana per la via del referèndum per decidir sobre la gestió del subministrament […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Granollers.-La Plataforma per l’Aigua de Granollers (Vallès Oriental) ha sol·licitat a l’ajuntament que convoqui una consulta ciutadana per la via del referèndum per decidir sobre la gestió del subministrament de l’aigua. El col·lectiu ha fet aquest dimarts una tramesa per correu administratiu certificat al consistori, amb una proposta de pregunta que contempla com a respostes úniques dues opcins, o sí o no: Proposen la pregunta: “Doneu suport a una gestió del Servei Públic Municipal d’abastiment d’aigua potable a la ciutat de Granollers sota la forma de gestió directa del servei, amb mitjans propis, sense intermediaris i sense la contractació de la concessió del servei a persones jurídiques privades mitjançant licitació ?”.

La tramesa certificada s’ha fet per demanar que es pregunti a la ciutadania si es vol que el servei quedi en mans públiques. Actualment, el servei el presta la companyia Agbar.El col·lectiu ja va presentar una proposta per a fer una consulta ciutadana per la via no de referèndum, però l’ajuntament la va triar enrere per criteris tècnics. Ara tornen a fer la petició perquè el consistori posi en marxa la maquinària i emuli altres localitats com Terrassa (Vallès Occidental), on el servei s’ha municipalitzat amb la creació de l’Observatori de l’Aigua.”Reclamem uns millors criteris ecològics i una tarifació social que s’ajusti als criteris d’altres serveis municipals”, destaca Marc Plana, membre de la plataforma. En aquest sentit, consideren que els beneficis que s’obtinguin de la gestió directa del servei revertirien directament a la xarxa, en llocs “de ser el benefici d’un capital privat”.