Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La Plataforma per la Qualitat de l’Aire reclama un peatge urbà per reduir realment els vehicles a Barcelona

ACN Barcelona.-La Plataforma per la Qualitat de l’Aire ha reclamat que s’implementi sense demora un peatge urbà per reduir realment els vehicles que entren a Barcelona i s’ha queixat que […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-La Plataforma per la Qualitat de l’Aire ha reclamat que s’implementi sense demora un peatge urbà per reduir realment els vehicles que entren a Barcelona i s’ha queixat que el focus de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) es posi en la renovació de la flota i no en la reducció. Aquesta és una de les al·legacions que ha presentat al projecte. La plataforma critica l’absència d’un càlcul de la reducció de la mobilitat privada necessària per apropar-se als nivells de contaminació recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. També lamenten que s’utilitzi com a barem les etiquetes de la DGT, “que no assenyalen les emissions en condicions de conducció real”.

Sobre la recent polèmica dels filtres homologats de la DGT, reclamen a les administracions responsabilitat per què de la renovació del parc no es derivi ara el focus a la instal·lació de filtres, per seguir mantenint el mateix esquema ineficaç de ZBE. Qualsevol solució, recorden, passa per la reducció dràstica dels vehicles que circulen per la ciutat.