Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La Plataforma per la Pobresa Energètica veu “insuficients” les mesures per als col·lectius de risc afectats pel virus

ACN Barcelona.-La plataforma d’Afectats per la Pobresa Energètica (APE) ha considerat “insuficients” les mesures de suport al col·lectius afectats pel coronavirus aprovades aquest dimarts pel govern espanyol i ha reclamat […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-La plataforma d’Afectats per la Pobresa Energètica (APE) ha considerat “insuficients” les mesures de suport al col·lectius afectats pel coronavirus aprovades aquest dimarts pel govern espanyol i ha reclamat que se n’apliquin més. L’entitat celebra que s’hagi prohibit tallar llum, aigua i gas als habitatges habitual com reclamava “des del primer dia” i considera “interessant” l’ampliació del bo social per als nous vulnerables. Però defensa que aquest bo és “ineficaç” i que la burocràcia “excessiva” seguirà “frenant les sol·licituds”. A més, lamenta que no s’ha anunciat cap mesura per a les factures “inflades” pel confinament a les quals hauran de fer front les famílies vulnerables.

Davant de tota aquesta situació, APE exigeix “coresponsabilitat” a les companyies de subministraments energètics i “que assumeixin la gratuïtat” del servei per a aquests col·lectius.Finalment, i sobre la mesura que permet autònoms i pimes adaptar la potència contractada dels subministraments a la nova realitat de consum sense penalització, APE es pregunta si “després se’ls cobrarà la tornada a la normalitat a preu normal”.