Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La plataforma Lleida Existeix del PSC reclama unitat per donar resposta als sectors afectats per la covid-19

ACN Lleida.-La plataforma Lleida Existeix, impulsada des del PSC, ha defensat aquest divendres la necessitat de cercar un consens entre les diferents administracions i agents econòmics i socials del territori […]

Agències 06/11/2020

ACN Lleida.-La plataforma Lleida Existeix, impulsada des del PSC, ha defensat aquest divendres la necessitat de cercar un consens entre les diferents administracions i agents econòmics i socials del territori per tal de donar una resposta “coordinada” als diferents sectors que s’estan veient afectats per la pandèmia. La plataforma ha tornat a denunciar el “greuge comparatiu” que porta patint Lleida respecte a la resta de demarcacions, i que s’ha vist agreujat amb la covid-19. Per això, des de la plataforma han instat la Generalitat a escoltar i tenir en compte el territori “perquè Lleida no pot estar menystinguda”. Representants municipals socialistes han desplegat una pancarta a la seu del PSC de Lleida amb el lema ‘Prou! Defensem el Territori!’.

Lleida Existeix ha dut a terme aquest divendres una acció reivindicativa a la seu del PSC de Lleida amb què ha instat les institucions a cercar una “entesa política” i “un consens” amb els agents econòmics i socials i els municipis a l’hora de desplegar mesures per pal·liar els efectes que la pandèmia està provocant, segons ha exposat l’alcalde de Torre-serona (Segrià), Agustí Jiménez. “Hem de defensar el territori de Lleida i els diferents sectors” que s’han afectats per la crisi de la covid-19, ha afegit. Jiménez ha demanat la “unitat” de les administracions, ja que “són les que han d’invertir en tots els sectors i ara mateix no s’està fent de la manera correcta”. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de diàleg i ha emplaçat “a prendre unes mesures de manera coordinada i que no siguin precipitades ni desproporcionades com algunes de les que s’han pres des del Govern”. “Entre tots hem de posar solució a aquest problema”, ha dit. L’alcalde de Torre-serona i diputat a la Diputació de Lleida ha remarcat que hi ha “molts temes pendents” com el de l’hostaleria, que “s’ha vist molt damnificat des de fa mesos i encara no sabem com se’n sortirà”. Pel que fa al comerç, “molts negocis estan tancant i altres no saben si tornaran a obrir”, ha dit. També ha denunciat la situació de “precarietat” del sector sanitari, mentre en educació “cada dia van sorgint nous casos en col·legis”. Per això, des de la plataforma que promou el PSC han dit “prou” i han exigit més ajudes per a tots els sectors perquè, sinó, “els efectes col·laterals de la pandèmia seran molt més durs del que estem patint ara”, ha advertir Jiménez. La plataforma Lleida Existeix, creada a l’estiu a arran del confinament del Segrià, ja ha organitzat dues taules rodones centrades en l’hostaleria i la restauració i la salut, amb la participació de representants d’aquests sectors i municipals. Jiménez ha explicat que la voluntat és organitzar-ne d’altres per analitzar la situació i consensuar mesures amb la resta de sectors que s’han vist “vulnerats i damnificats” per la crisi de la covid-19 com ara els de l’educació, el comerç o la cultura. A més de l’alcalde de Torre-serona, l’acció ha comptat amb la participació del primer secretari del PSC de Lleida, Pirineu i Aran i diputat al Parlament, Òscar Ordeig; del cap de l’Oposició a la Paeria de Lleida, Fèlix Larrosa, entre altres.