Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

La plataforma d’usuaris de l’R3, sobre l’avaria: “És un maltractament de les institucions cap als treballadors”

|

- Publicitat -

ACN Vic – La Plataforma Perquè no ens fotin el tren, formada per usuaris de l’R3, qualifica aquesta última avaria entre Manlleu i Torelló com a un “maltractament de les institucions” cap a les persones treballadores a qui “no garanteixen un servei bàsic en condicions”. Lamenten que després de 12 hores el servei no s’ha restablert en aquest punt alhora que denuncien una “descoordinació absoluta” entre Renfe, Adif i Rodalies, que no ha informat als usuaris. Núria Prat, una de les seves membres, en declaracions a l’ACN, es pregunta: “Quantes persones que tenen responsabilitat en la gestió de la línia l’utilitzen diàriament per anar a treballar o a una visita mèdica com fem la resta de treballadors del país?”.

Des de la plataforma, tornen a denunciar el que per ells és la clau, la falta d’inversió i manteniment en les últimes dècades i assenyalen els polítics i els que estan al capdavant de les institucions responsables de no fer prou per revertir aquesta situació. “És un maltractament cap a les persones, per la falta de responsabilitat que tenen”, remarca Prat, que cada dia agafa el tren per anar a treballar a Vic.

Publicitat

La falta de personal qualificat a la zona d’Osona i Vic i el fet que no tenen encara actiu el taller de reparació de trens a Ripoll són altres causes de la problemàtica. La manca d’informació als usuaris és un altre dels temes que denuncien: “Com pot ser que una incidència de les 20h d’ahir no es comuniqui fins a les 8 del matí d’avui, què passa amb els passatgers?”. Segons diu, “hi ha una descoordinació absoluta entre Renfe, Adif i Rodalies i , l’un per l’altre, la casa es queda sense escombrar”.

L’avaria a la catenària entre Manlleu i Torelló és la cinquena en poc més d’un mes, diu la plataforma. Entre elles, el tall de la línia durant quatre hores entre Planoles i Puigcerdà per l’avaria d’un tren -obligant a desallotjar 80 passatgers- i l’incendi a la catenària a l’estació de Manlleu ara fa un mes. “No és un tema aïllat, el que ha passat avui és gravíssim”.

Els trens han començat a circular de nou a l’estació de Torelló a dos quarts de tres de la tarda.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió