Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La Plataforma d’Infància de Catalunya demana als candidats al 28-M polítiques per reduir la pobresa i les desigualtats

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula d’Entitats del Tercer Sector ha demanat als candidats a les eleccions municipals del proper 28-M que impulsin més polítiques per reduir la pobresa i les desigualtats que afecten els nens i nenes. Ha exigit que no es faci un ús electoralista d’aquestes problemàtiques i ha elaborat el document ‘Els reptes per a la defensa dels drets de la infància des dels municipis’, que recull les propostes electorals de les entitats socials en diversos àmbits. Destaquen aspectes com la participació d’aquest segment de la població en temes que l’afecten; la lluita contra la pobresa infantil; la promoció de l’educació inclusiva o la protecció dels drets de la infància, entre d’altres.

“Els municipis tenen molt a fer davant una fractura social que castiga especialment infants i adolescents. És clau que, amb les competències que tenen, les administracions locals també se’n responsabilitzin i que impulsin polítiques públiques que garanteixin els seus drets i oportunitats” defensa la PINCat que recorda que hi ha hagut un augment destacat de les situacions de vulnerabilitat social en els darrers anys.

Publicitat

Ha alertat que en el període 2016-2021, s’ha incrementat un 15% el nombre d’infants i adolescents que es troben en situació de pobresa. 

D’altra banda, la PINCat ha instat els partits polítics perquè, durant la precampanya i la campanya, no facin un ús electoralista de la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat i ha reivindicat un debat serè, respectuós i inclusiu.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió