Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida es mostra “sorpresa” per la data de la sentència de l’art de la Franja

ACN Lleida.-La Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida s’ha mostrat “sorpresa” per la data en què s’ha fet pública la sentència de l’art de la Franja, quan es complien dos anys […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Lleida.-La Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida s’ha mostrat “sorpresa” per la data en què s’ha fet pública la sentència de l’art de la Franja, quan es complien dos anys de l’entrada policial al Museu de Lleida per endur-se les obres d’art de Sixena per ordre judicial. “No sabíem que ens preparaven un regal per celebrar el segon aniversari”, ha dit la portaveu de la plataforma, Chus Llavero. Han reconegut estar sorpresos per aquesta “coincidència” i també perquè la sentència especifiqui que la devolució de les 111 obres d’art de la Franja es faci “immediatament”.

Tot i això, reconeix Llavero, des de la plataforma celebren que les administracions hagin reaccionat de manera immediata i conjunta, “no com va passar amb la sentència de Sixena”, han retret. “Aquest cop ha vingut a Lleida la consellera de Cultura i estaven totes les administracions”, ha destacat.La plataforma, formada per divuit entitats, han insistit que estan a favor de la unitat del Museu i de les seves col·leccions, “de les d’aquí i de les de fora”, ha puntualitzat Llavero, ja que “la cultura i l’art és de tots. “El més important no és on són les col·leccions, sinó respectar la tradició museística, que diu que les col·leccions no es desfan”, ha destacat.Llavero ha recordat que “el que està passant a Lleida és excepcional perquè no ha passat ni passa en lloc”. Tots els Museus tenen peces d’arreu i si tots els territoris reclamessin obres, “ens quedaríem sense Museus”, ha dit. “Volem defensar el Museu com defensarem qualsevol altre museu en un altre lloc”, ha afegit. “No es tracta d’una confrontació entre territoris sinó de la defensa d’un museu. Les col·leccions no es divideixen, ni aquí ni enlloc”, ha conclòs.