Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Plataforma contra la Morositat reclama que les empreses sanejades agilitzin els pagaments a proveïdors

ACN Barcelona.-La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), una organització que representa vora un milió d’empreses a l’Estat, ha reclamat a les companyies amb balanços sanejats i a les comunitats […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), una organització que representa vora un milió d’empreses a l’Estat, ha reclamat a les companyies amb balanços sanejats i a les comunitats autònomes que se sumin a una campanya per agilitzar els pagaments a proveïdors amb l’objectiu de millorar la liquiditat de pimes i autònoms davant l’impacte de la crisi del coronavirus. A través d’un comunicat emès aquest divendres, la plataforma ha remarcat que l’adhesió a la campanya “ha de ser massiva” perquè s’obtinguin els resultats esperats. Segons el president de l’entitat, Antoni Cañete, “qualsevol acció que talli la cadena de liquiditat significa el tancament i la desaparició de la part que es queda sense ingressos”.

Cañete s’ha volgut dirigir sobretot a les administracions públiques. Segons indica la PMcM, el conjunt de les comunitats autònomes deuen un total 14.000 MEUR a les empreses. “Injectar aquests diners no tindria ni costos ni risc d’impagament per les arques públiques però sí un efecte molt positiu i immediat pel teixit empresarial”, assenyala el directiu. A banda, Cañete ha valorat positivament la línia de crèdits ICO aprovada pel govern espanyol, una eina que considera “molt potent” i a la qual serà “molt fàcil accedir”.En el comunicat, la PMcM ha destacat que companyies com Naturgy, Vodafone o Bankinter i institucions com l’Autoritat Aeroportuària de Cartagena o el Port de Tarragona s’han compromès, en la mesura del possible, a pal·liar els efectes que està tenint la crisi del coronavirus sobre els autònoms i les pimes. Pel que fa a les administracions públiques, la PMcM destaca la tasca del govern de Cantàbria, els ‘cabidos’ de Tenerife i Lanzarote, els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Sevilla, Múrcia, Màlaga, Fuengirola, Lugo, Vigo, Candelaria i diversos consistoris de la província de Castelló.