Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La plataforma CAP Raval Nord celebra que el nou centre tiri endavant però es mostra insatisfeta amb el disseny

ACN Barcelona.-La plataforma CAP Raval Nord, integrada per professionals i veïns, celebra que el projecte de construcció d’un nou centre ambulatori per ampliar els serveis de l’actual CAP Doctor Lluís […]

Agències 21/09/2021

ACN Barcelona.-La plataforma CAP Raval Nord, integrada per professionals i veïns, celebra que el projecte de construcció d’un nou centre ambulatori per ampliar els serveis de l’actual CAP Doctor Lluís Sayé tiri endavant. Ara bé, la plataforma lamenta que s’hagin dissenyat les instal·lacions del nou centre sense consultar els treballadors ni els usuaris i es mostra insatisfeta amb el disseny de com serà l’espai un cop es construeixi. Entre altres coses, destaquen, el disseny previst denota “desconeixement institucional” de com funciona el centre. A més, critiquen que a l’inici del procés es digués que el nou CAP Raval Nord havia de tenir 3.000 m2 i el disseny el deixi en 2.500 per respectar la Capella de la Misericòrdia on s’ubicarà.

A banda, expressen preocupació pel fet que es prevegin 12 sales de consulta de medicina de família i 12 sales de consultes d’infermeria quan hi ha un total de 15 unitats bàsiques d’assistència (UBA) conformades per equips metge-infermera. També critiquen que es parli d’ampliar els serveis de pediatria quan el CAP Doctor Lluís Sayé “fa anys” que no disposa d’aquesta especialitat. Un altre punt que es demanen és si hi haurà sala de cures per oferir el servei de cirurgia menor, així com on s’ubicaran el magatzem, els vestuaris, l’àrea de descans per a treballadors o l’estudi per als residents, ja que és un centre ambulatori docent.D’altra banda, es pregunten si es contempla doble entrada al centre per mantenir circuits diferenciats en cas de pandèmia i reclamen informació sobre la sostenibilitat de l’edifici.