Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La Plataforma Antiincineradora de Cercs denuncia als Mossos que s’estan realitzant obres a l’antiga central tèrmica

ACN Cercs.-La Plataforma Antiincineradora de Cercs (PAIC) ha denunciat davant dels Mossos on assenyala que s’estan realitzant obres sense llicència a l’antiga central tèrmica. Recorden que, al febrer, els treballs, […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Cercs.-La Plataforma Antiincineradora de Cercs (PAIC) ha denunciat davant dels Mossos on assenyala que s’estan realitzant obres sense llicència a l’antiga central tèrmica. Recorden que, al febrer, els treballs, que estava realitzant l’empresa Infreemu, es van suspendre mitjançant un decret d’alcaldia i que no corresponien a la llicència d’obres atorgades per l’Ajuntament. Des del consistori, però, han assegurat que a l’antiga cèntrica no s’estan realitzant obres, sinó que únicament s’està retirant una bastida, de grans dimensions, que es va col·locar amb motiu dels treballs que estan aturats.

La PAIC, manifesta en un comunicat, creu que “les obres d’enderroc segueixen malgrat que les llicències estan suspeses i són irregulars”. En la denúncia presentada davant de la policia catalana recorden que hi ha un decret d”alcaldia que suspèn els treballs i que, a més, no estaven emparats per la llicència que l’Ajuntament va atorgar a l’empresa. També que les actuacions i “la tolerància de l’Ajuntament” estan sent investigades per la Fiscalia, que ha obert diligències per possible delicte contra el medi ambient i la salut de les persones i per possible delicte de prevaricació ambiental i urbanística.Els opositors demanen als Mossos que “corroborin els fets exposat i aixequin l’acta corresponent , informin formalment a l’Ajuntament dels fets i remetin l’atestat a a la fiscalia de medi ambient i urbanisme de Barcelona”.A banda de la denúncia, la PAIC ha presentat una instància a l’Ajuntament de Cercs. Des del consistori, l’alcalde, Jesús Calderer, ha explicat a l’ACN que els tècnics municipals han fet les comprovacions pertinents i que els únics treballs que s’estan realitzant a l’antiga tèrmica és el desmuntatge d’una bastida, de grans dimensions, per la qual l’empresa encarregada de les obres estava pagant un lloguer i resultava “un perill”, ja que, a causa de l’aturada dels treballs, no se’n fa cap ús.Manifestació, aquest diumengeLa PAIC ha convocat per aquest diumenge, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, una mobilització a la C-16, davant de la central, per exigir que s’aturi tota activitat a les instal·lacions. També reclamen al govern català que faci “efectiva” la moratòria contra nous projectes d’incineració de residus urbans i industrials, aprovada el passat mes de març al Parlament i canvis urbanístics que garanteixin que “mai més pugui instal·lar-se en aquest espai cap indústria contaminant”. En paral·lel la plataforma demana la dimissió de l’alcalde i la seva destitució com a conseller de medi ambient al Consell Comarcal.