Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La plataforma Actua Cultura rebutja la pròrroga a les restriccions de les activitats culturals del Procicat

ACN Barcelona.-La plataforma Actua Cultura Segura ha manifestat aquest dimarts el seu “rebuig més frontal” a la nova resolució del Procicat publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat de […]

Avatar
Agències 18/08/2020

ACN Barcelona.-La plataforma Actua Cultura Segura ha manifestat aquest dimarts el seu “rebuig més frontal” a la nova resolució del Procicat publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) on es prorroguen per 15 dies més les restriccions de les activitats culturals a Barcelona, la seva àrea metropolitana, el Segrià i la Noguera. Ha defensat que “des dels diferents espais culturals s’estan aplicant les mesures de seguretat, aprovades per la Generalitat, de manera ferma i rigorosa des del primer dia”, i per tant, permetre el desenvolupament de l’activitat amb un 50% d’aforament “no és una solució”.

Segons el seu criteri, aquesta és una mesura absolutament inviable en el cas dels teatres. “La cosa no millora en els cinemes on l’aforament es pot veure reduït fins a un 25% segons les circumstàncies, i en l’àmbit de la música la manca de claredat i concreció de l’administració pública està fent estralls”, ha afegit. Davant d’això, ha emplaçat la Generalitat de Catalunya a prendre la iniciativa “d’una vegada per totes” i revertir aquesta situació “d’ofec permanent i innecessari” envers el sector cultural. A més, ha reivindicat que la cultura és un bé de primera necessitat per a les persones i, per aquest motiu, l’activitat cultural ha de ser viable.En la seva resolució de dilluns, el DOGC establia que es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la seva capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Procicat. Es tracta de la pròrroga del Departament de Salut de les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la covid-19.