Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La plantilla i la direcció de Marelli arriben a un principi d’acord sobre l’ERO que finalment afectarà 54 treballadors

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Els comitès d’empresa i la direcció de Marelli Barcelona han arribat a un principi d’acord sobre l’ERO presentat per la companyia de sistemes de climatització. […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Els comitès d’empresa i la direcció de Marelli Barcelona han arribat a un principi d’acord sobre l’ERO presentat per la companyia de sistemes de climatització. L’entesa arriba després d’una llarga jornada de negociació i just quan acabava el període de consultes de l’expedient. El document permet reduir de 59 a 54 el nombre de persones afectades per l’ERO, que cessaran la seva activitat a l’empresa entre el 31 d’agost i el 31 de desembre, en funció de les necessitats productives. També s’ha pactat una indemnització de 42 dies per any, amb un màxim de 30 mensualitats. Alhora, s’ha aconseguit que Marelli faci extensives aquestes condicions a la resta de la plantilla en cas que es produeixi qualsevol acomiadament fins el 31 de març de 2022.

Fonts de CCOO han valorat positivament l’acord perquè consideren que “millora les condicions de l’acord de expedient de l’any passat i ofereix garanties per a la resta de la plantilla no afectada per l’ERO”. Entre les condicions pactades, també s’inclou una quantitat lineal de 8.000 euros per als afectats que tinguin un salari brut inferior a 38.000 euros anuals i una de 6.500 euros per als que tinguin un salari brut anual superior als 38.000 euros.A més, l’empresa subscriurà un conveni especial amb la Seguretat Social per a les persones afectades que tinguin a partir de 55 anys en el moment de sortida, fins que arribin a l’edat de jubilació. També ha contractat els serveis d’una companyia de recol·locació per ajudar els perjudicats a reincorporar-se al mercat laboral.Aquest acord també serà d’aplicació per a les 40 persones que, després de l’estiu, passaran a formar part de la nova empresa participada per Marelli Barcelona i un grup xinès.Els treballadors i treballadores dels centres de la Zona Franca i Santa Margarida i els Monjos hauran de ratificar aquestes condicions.