Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

La plantilla de TE Connectivity vota avui el preacord pel tancament de la planta de Montcada amb regust agredolç

ACN Montcada i Reixac.-La plantilla de TE Connectivity vota avui si donen suport o no a l’acord a què s’ha arribat amb la direcció per al tancament de la planta […]

Agències 02/12/2020

ACN Montcada i Reixac.-La plantilla de TE Connectivity vota avui si donen suport o no a l’acord a què s’ha arribat amb la direcció per al tancament de la planta de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L’entesa a què es va arribar divendres estableix un pla de prejubilacions a partir dels 55 anys i indemnitzacions a 60 dies amb un topall de 50 mensualitats, així com una compensació lineal de 725 euros per any treballat i una indemnització mínima d’un any per aquells treballadors de menor antiguitat. Les votacions per ratificar l’acord es fan a l’interior de la planta, i preveu una reducció de l’activitat a partir del maig de 2021, que culminarà a l’abril de 2022 amb el tancament del centre. La mesura afecta un total de 248 treballadors de la línia de producció.

La jornada de votacions ha arrencat a les 6.00 hores i es preveu que s’allargui fins les 18.00 hores, donant, així, opció perquè tota la plantilla hi participi. “Hi ha gent en dia de descans, de diferents torns, i d’altres en situació de teletreball”, apunta el president del comitè d’empresa, Pedro Prieto.Empresa i treballadors van assolir el preacord divendres, però fins ahir no es va fer públic donat que els treballadors l’han volgut analitzar i esvair dubtes. “El cap de setmana ha estat mogut als grups de WhatsApp, la gent tenia dubtes i volia mes informació”, assenyala Prieto.Per aquest motiu, des del comitè d’empresa s’ha traslladat tota la informació referent al text amb un llenguatge més planer. Passat el cap de setmana, dilluns es van fer quatre assemblees per arribar a tots els torns de treball, i dimarts es va donar un dia per reflexionar sobre el contingut del text.”El ‘feedback’ és favorable al preacord”, reconeix Prieto. No obstant, lamenta que no s’hagi pogut aconseguir la retirada de l’expedient o una major activitat industrial a la planta fins el dia del seu tancament.