Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La plantilla de TE Connectivity convoca una aturada de 24 hores contra el tancament de la planta de Montcada i Reixac

ACN Montcada i Reixac.-Els treballadors de la planta de TE Connectivity de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) faran una jornada de vaga de 24 hores per protestar contra l’anunci de […]

Agències 09/11/2020

ACN Montcada i Reixac.-Els treballadors de la planta de TE Connectivity de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) faran una jornada de vaga de 24 hores per protestar contra l’anunci de tancament del centre de producció, on hi treballen 248 persones. La mesura es pren després que l’empresa ha anunciat una decisió que consideren que vulnera els acords assolits amb la direcció per assolir un pla de reindustrialització per a la planta. L’aturada es durà a terme coincidint amb la tercera reunió entre empleats i representants de l’empresa, que se celebrarà dimecres. La plantilla denuncia la poca implicació que asseguren que ha mostrat l’administració pública, i adverteix que durà a terme noves accions si no s’arriba a una entesa amb la direcció de la multinacional.

La direcció de la multinacional va traslladar la decisió a la plantilla vallesana el passat 21 d’octubre, motiu pel qual els treballadors s’han mobilitzat des de llavors amb unes primeres accions que han consistit en bloquejar el principal accés al centre de producció. La decisió d’iniciar una jornada de vaga de 24 hores coincideix amb la celebració de la tercera reunió entre sindicats i els representants de la direcció, prevista per aquest mateix dimecres.“Volem que l’empresa ratifiqui l’acord a què la direcció europea va arribar amb nosaltres l’any passat per complir un projecte industrial pels propers tres anys”, assenyala el president del comitè d’empresa, Pedro Prieto. Davant del fet que l’empresa “no ha fet cap moviment”, segons detalla el portaveu dels treballadors, s’ha optat per fer-se notar des de l’inici del torn de nit de dimarts, a les 22.00 hores, i fins l’inici del torn de nit del dia següent, dimecres, a la mateixa hora, amb una aturada de l’activitat a la planta.No obstant, Prieto avança que si la negociació de dimecres no dona fruits, no descarten altres mesures, obrint la porta a una aturada total i indefinida. “Anirem en augment pel que fa a la mobilització, som realistes, i quan la direcció europea ve amb la decisió de tancar la planta costarà revertir-ho”, apunta. És per aquest motiu que reclamen que es pugui negociar “de bona fe”, sense pressions com la que suposa tenir el tancament de la planta sobre la taula, i amb la previsió de mirar cap al futur.Crítica a l’administracióPrieto també lamenta que l’administració pública no s’hagi mobilitzat per defensar els treballadors de la planta. “Estem decebuts perquè encara a dia d’avui no ens han ni tan sols trucat, és un conflicte prou greu com perquè l’administració ens truqui i ens demani quin problema tenim per intentar trobar una solució”, retreu.Sí que han mostrat interès partits polítics de manera individual, com el PSC, que aquest mateix dilluns ha visitat la plantilla amb una delegació formada pel diputat al Parlament Pol Gibert, el diputat a Madrid Paco Aranda i l’alcalde de La Llagosta, Óscar Sierra. També s’han desplaçat fins al lloc altres representants polítics, com ara l’equip de govern de Montcada i Reixac, format per En Comú Podem i ERC.