Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La plantilla de neteja de Can Ruti no descarta una vaga al gener si l’empresa Clece no s’asseu a negociar

ACN Badalona.-La plantilla de neteja de l’hospital Can Ruti, a Badalona, no descarta fer vaga a partir de gener si l’empresa Clece no s’asseu a negociar la recuperació de les […]

Avatar
Agències 17/12/2019

ACN Badalona.-La plantilla de neteja de l’hospital Can Ruti, a Badalona, no descarta fer vaga a partir de gener si l’empresa Clece no s’asseu a negociar la recuperació de les condicions anteriors. Actualment, la plantilla, d’uns 180 treballadors, treballa 37,5 hores amb un contracte de 35 hores. Aquesta és la principal reclamació d’UGT, que també reclama que permetin als treballadors agafar vacances al juliol. “Abans podíem triar si fer-les al juliol o a l’agost, ara només podem fer vacances a l’agost i hi ha treballadors que no coincideixen amb els seus familiars”, detalla la presidenta del comitè per UGT, Toñi Morejudo. Per la seva banda, CCOO reclama que es negociï un nou contracte públic, ja que l’actual amb Clece està prorrogat des del 2017.

Des d’UGT demanen que Clece s’assegui a negociar les noves condicions però, de moment, l’empresa els nega la trobada. A més, reclamen que han perdut complements econòmics i que el personal que només treballa els caps de setmana i els festius ja no té un complement que equivalia a un dia de guàrdia. També reclamen que han perdut 20 euros per dia festiu treballat. A més, segons Morejudo, altres empreses subcontractades que treballen a l’hospital han començat a recuperar drets perduts en aquests últims anys, però la plantilla de la neteja encara no. “Estem estancats”, detalla. Per CCOO, la pròrroga del contracte és el principal escull per negociar. “L’empresa ens diu que ells no negocien res perquè estan en pròrroga i que fins que no s’obri una nova licitació no podem fer res, per tant, reclamem que l’Institut Català de la Salut es posi les piles i forci la nova contractació”, detalla la secretària general de la plantilla de Clece a Can Ruti, Loli Sánchez. Aquest dimarts al matí, una vintena de treballadores s’han concentrat davant l’hospital amb pancartes per reclamar la jornada de 35 hores. Durant el matí, la regidora de Salut i segona tinent d’alcaldia, Teresa González, ha donat suport a la concentració.