Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

La plantilla de Cosmic de Caldes de Montbui afectada per l’ERO podrà recol·locar-se a la planta de Roca a Gavà

ACN Caldes de Montbui.-El sindicat UGT FICA de Catalunya ha arribat a un acord amb la direcció de l’empresa Cosmic de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) perquè els 54 treballadors […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Caldes de Montbui.-El sindicat UGT FICA de Catalunya ha arribat a un acord amb la direcció de l’empresa Cosmic de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) perquè els 54 treballadors afectats per un expedient de regulació d’ocupació (ERO) puguin ser recol·locats a la planta de Roca a Gavà (Baix Llobregat). L’expedient es va presentar el 19 d’octubre i afectava els empleats de l’àrea de producció. L’empresa atribuïa la decisió a causes productives, però els sindicats consideren que no responia a la situació del mercat sinó a “una decisió empresarial del Grup Roca” i que afectava la planta vallesana. Un cop acabat el període de consultes, s’ha arribat a un acord entres les parts que conté la possibilitat de recol·locar els empleats en el centre de la firma a Gavà.

L’acord ha rebut l’aval de 51 dels 54 treballadors afectats. El pacte inclou, a banda de la possibilitat de recol·locació, l’aplicació del conveni d’empresa i el manteniment de l’antiguitat. Des de la UGT valoren positivament l’acord perquè garanteix el manteniment dels 54 llocs de treball. “Suposa que els treballadors i les treballadores puguin seguir dins de l’empresa depenent la seva situació personal”, apunta el sindicat en un comunicat.

Relacionats