Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La plantilla de Barcelona Activa convoca una vaga general el 23 de juliol per protestar pels 156 acomiadaments

ACN Barcelona.-La plantilla de Barcelona Activa ha decidit plantar-se davant del gran nombre d’acomiadaments que proposa la direcció i convocar una vaga general el 23 de juliol, coincidint amb l’últim […]

Avatar
Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-La plantilla de Barcelona Activa ha decidit plantar-se davant del gran nombre d’acomiadaments que proposa la direcció i convocar una vaga general el 23 de juliol, coincidint amb l’últim ple de l’Ajuntament de Barcelona abans de vacances, segons ha informat la UGT en un comunicat. El comitè d’empresa també convocarà una protesta dels treballadors davant la seu del consistori. El conflicte laboral parteix de la decisió de la direcció de no renovar més de 156 empleats, al·legant que la situació pressupostaria impedeix contractar-los de manera indefinida, i que les resolucions judicials qüestionen la legalitat dels contractes temporals que ara fan servir.

La UGT afegeix que “aquesta situació no és nova i es torna a repetir”, ja que “fa quatre anys també al·legava que no podia fer indefinida a treballadors que portaven anys encadenant contractes en frau de llei”. En aquella ocasió, el sindicat va arribar a una solució acordada per estabilitzar 42 treballadors a Barcelona Activa, després de la interposició i assessorament en les demandes judicials i una resolució de la Síndica de Greuges de Barcelona.