Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La plantilla d’Automòbils Bertran denuncia la previsió de 30 acomiadaments i s’oposa a l’adjudicació al Grup Maas

ACN Granollers – La plantilla d’Automòbils Bertran, amb seu a Granollers (Vallès Oriental), denuncia que l’adjudicació de quatre mercantils al Grup Maas suposarà l’acomiadament de 30 treballadors, quan la firma […]

Agències 08/07/2022

ACN Granollers – La plantilla d’Automòbils Bertran, amb seu a Granollers (Vallès Oriental), denuncia que l’adjudicació de quatre mercantils al Grup Maas suposarà l’acomiadament de 30 treballadors, quan la firma s’ha compromès en el darrer mes a no reduir personal fins que no es materialitzés l’operació. Grup Maas ha presentat una oferta per adjudicar-se la unitat productiva de les quatre mercantils declarades en situació de concurs voluntari de creditors, segons informa el Col·lectiu Ronda. La proposta de Grup Maas passaria per acomiadar un terç dels treballadors, motiu pel qual el despatx d’advocats ha anunciat un escrit d’al·legacions si finalment es fa oficial la venda perquè “no hi ha una causa legal” per les extincions.

La firma està vinculada, entre altres, als concessionaris oficials de Skoda, Opel, Citroën i Honda. “Es pretén jutjar de forma separada i aïllada la situació financera de cadascuna de quatre mercantils concursades, que són les dedicades a la gestió dels concessionaris d’automòbils, però aquestes empreses no representen en absolut la realitat d’un grup empresarial com Automòbils Bertran que inclou, a banda d’aquests concessionaris, diferents societats patrimonials i una empresa asseguradora”, assenyala l’advocada del Col·lectiu Ronda Clàudia Guasch. 

En aquest sentit, destaquen que els grups d’empresa esdevenen entitats unitàries i només es pot jutjar la solvència de les empreses que la integren atenent a la situació de la totalitat del grup, tal i com reclamarem en el termini de 10 dies de què disposen per fer-ho en representació de la plantilla.

Per aquest motiu, representants de la plantilla han anunciat que properament es convocarà els treballadors d’Automòbils Bertran a participar en un seguit de “grans mobilitzacions en defensa d’uns llocs de treball que es pretén extingir per causes i interessos que no tenen res a veure amb el rendiment ni la professionalitat”.