Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La plantilla d’Alliance Healthcare convoca vaga per denunciar “acomiadaments i persecució sindical”

ACN Barcelona.-La plantilla de la multinacional Alliance Healthcare ha convocat mobilitzacions per protestar contra diversos acomiadaments i el que consideren una actitud de “persecució sindical” per part de l’empresa. Segons […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-La plantilla de la multinacional Alliance Healthcare ha convocat mobilitzacions per protestar contra diversos acomiadaments i el que consideren una actitud de “persecució sindical” per part de l’empresa. Segons ha dit CCOO en un comunicat, la companyia “obstrueix la tasca dels representants sindicals” i ha fet fora a 16 persones per baix rendiment, sis de les quals a la planta de Polinyà i totes elles afiliades a l’organització. Per això, la plantilla farà vagues de 3 hores els dies 3, 6, 7 i 8 de juliol a totes les plantes a l’Estat espanyol, i una concentració divendres a la de Polinyà. Els sindicats reclamen a la multinacional “la readmissió immediata de les persones acomiadades i que abandoni les pràctiques antisindicals”.

Segons explica CCOO, Alliance Healthcare va intentar presentar un ERTO per causa major que el sindicat va denunciar a l’Audiència Nacional perquè no estava justificat, i després en va presentar un altre per causes organitzatives i productives que també va acabar amb denuncia. Tot això, diu el sindicat, “malgrat els beneficis econòmics que reparteix any rere any” Alliance Healthcare entre els accionistes, i malgrat que l’empresa fa “un servei essencial i la plantilla no ha deixat de treballar durant la pandèmia”.”Quan CCOO va denunciar els ERTO, l’empresa va començar a perseguir els seus representants i a dur a terme divers pràctiques antisindicals, com la vulneració del dret d’informació i consulta i l’obstrucció de la tasca de la representació sindical de la plantilla, a més d’amenaces de sanció”, diu el sindicat.