Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La plaça de Joan Fiveller del parc de la Ciutadella de Barcelona reobre al públic després de més d’un any de reformes

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha completat la rehabilitació de la plaça de Joan Fiveller, un dels espais més emblemàtics del parc de la Ciutadella. Les obres de l’antiga plaça d’Armes, […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha completat la rehabilitació de la plaça de Joan Fiveller, un dels espais més emblemàtics del parc de la Ciutadella. Les obres de l’antiga plaça d’Armes, de gairebé dues hectàrees, han durat un any i quatre mesos i han comptat amb una inversió de prop d’1,8 milions d’euros. La reforma s’ha executat seguint criteris de recuperació històrica de tots els elements, tant els materials com els vegetals, per retornar el jardí al seu estat original, segons ha infomat el consistori aquest divendres en un comunicat. La plaça, declarada Monument Històric Artístic des de 1951, reobre al públic amb tanques per protegir la vegetació, que es mantindran fins al 2023. En total, s’hi han incorporat uns 21.000 exemplars de plantes.

“Hem dedicat molts esforços per reproduir exactament com va ser el disseny original”, ha expressat el regidor Eloi Badia, que ha destacat la “innovació mediambiental” aplicada a les obres de la plaça. Entre altres mesures, se n’ha millorat el drenatge amb actuacions als camins de sauló, s’han recuperat les vorades i els parterres i s’ha optimitzat la gestió de l’aigua.Així mateix, el regidor ha recordat les restes arqueològiques localitzades a l’inici de la rehabilitació, que ja havien estat documentades, però que ara s’ha pogut ampliar el seu estudi. Al subsòl del jardí, hi ha les restes de la Ciutadella borbònica construïda al segle XVIII, així com diverses restes de les muralles medievals de la ciutat dels segles XIV i XVI, elements catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).