Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La plaça Catalunya de Barcelona serà escenari de l’espectacle de gran format ‘La torre de Nadal’

ACN Barcelona – La plaça Catalunya de Barcelona serà l’escenari de l’espectacle de gran format ‘La torre de Nadal’, de Lluís Danés, coproduït pel Liceu i per l’ajuntament de la […]

Agències 01/12/2022

ACN Barcelona – La plaça Catalunya de Barcelona serà l’escenari de l’espectacle de gran format ‘La torre de Nadal’, de Lluís Danés, coproduït pel Liceu i per l’ajuntament de la capital catalana. La producció, dirigida musicalment per Sergi Cuenca, barreja el circ i l’òpera i es podrà veure del 17 al 30 de desembre, excepte el dia 24, a partir de les 8 del vespre. Es tracta, afegeixen els impulsors de la iniciativa, d’un espectacle “d’emoció, sensibilitat i màgia” amb un viatge musical que reclama la utopia com a eina de transformació amb el guiatge de Giacomo Puccini. És també una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa. Hi participen 6 intèrprets de circ, 8 músics i 4 cantants.

‘La torre de Nadal’ és una versió curta i amb dramatúrgia nadalenca de ‘La Torre dels somnis’, un espectacle que el Liceu estrenarà la temporada vinent a la Sala Gran dins el programa educatiu LiceuAprèn.

Col·laboren en aquest projecte la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.

L’espectacle és una de les activitats que proposa l’Ajuntament de Barcelona durant les festes nadalenques a la zona del centre en el marc del Festival de Nadal, que tindrà lloc a la plaça de Catalunya i la plaça Universitat entre el 17 i el 30 de desembre.

Durant 14 dies s’hi podrà trobar un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries del matí al vespre. Activitats familiars, música, arts de carrer i espectacles. En total la plaça acollirà 24 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més d’una vuitantena de sessions i activitats, i 95 artistes a l’escenari.