Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La Pere Tarrés demana als partits un pacte de país per a la promoció de la infància

ACN Barcelona.-La Fundació Pere Tarrés ha reclamat als partits que concorren a les eleccions del 14-F establir un pacte de país per a la promoció i acompanyament de la infància […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Pere Tarrés ha reclamat als partits que concorren a les eleccions del 14-F establir un pacte de país per a la promoció i acompanyament de la infància que integri de manera transversal tots els agents polítics, socials i econòmics. L’organització ha fet arribar un document amb 10 propostes que busquen posar la infància “en primer pla” de les prioritats polítiques, enfortir el sector social i solucionar la “greu vulneració de drets” qua pateixen els nens també a Catalunya. Aquesta situació ha empitjorant per la covid i ha provocat efectes “devastadors” en la qualitat de vida dels infants. Algunes de les propostes són un pla eficaç per reduir la pobresa infantil, augmentar l’acompanyament socioeducatiu i les extraescolars.

La Pere Tarrés proposa també i garantir l’accés a l’escolarització en l’etapa 0-2, educar per afavorir el creixement integral dels infants des d’una perspectiva comunitària i facilitant la relació entre l’educació formal i la no formal i implementar un pla de salut integral que incideixi en salut mental.Pel que fa a les entitats, planteja impulsar una llei del tercer sector social, garantir els recursos necessaris, simplificar l’eficiència en el funcionament de l’administració catalana per agilitar els tràmits orientats als serveis a les persones i a les entitats no lucratives i enfortir el tercer sector social aprofitant els fons europeus i propis. A més, assegura que cal treballar per la inserció sociolaboral dels col·lectius en risc, garantint-los ocupació i habitatge i poder així sortir de situacions de vulnerabilitat. Col·lapse del sistemaLa Fundació Pere Tarrés ha afirmat que la crisi generada per la pandèmia ha provocat un “col·lapse” del sistema dels serveis socials i la precarització de la vida de moltes famílies, afectant també la salut. L’organització ha afirmat que els més afectats han estat els infants, amb una taxa de pobresa del 30% i un increment del 200% dels problemes de salut mental entre els més desfavorits. A més, en les famílies procedents de col·lectius en situació de major vulnerabilitat hi ha un 40% menys d’escolarització en la franja educativa entre els 0 i els 2 anys, mentre es detecta també un 19% d’abandonament prematur dels estudis.