Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

La pdf.camp farà un estudi alternatiu per conservar l’antiga estació de Cambrils

ACN Cambrils.-La Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp (pdf.camp) elaborarà un estudi alternatiu per justificar la conservació de l’antiga estació de tren de Cambrils. Segons […]

Agències 23/06/2021

ACN Cambrils.-La Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp (pdf.camp) elaborarà un estudi alternatiu per justificar la conservació de l’antiga estació de tren de Cambrils. Segons un dels membres de l’entitat, Carlos Montejano, el faran perquè el govern municipal “no vol encarregar-lo als seus tècnics”. Consultat per l’ACN, el regidor d’Urbanisme de Cambrils, Enric Daza, ha adduït que els tècnics tenen altres tasques prioritàries pendents i ha argumentat que l’edifici no té cap valor arquitectònic. “No compleix el codi tècnic i no té res de particular, n’hi ha molts de similars” a la resta de l’estat espanyol, ha afegit per descartar la possibilitat que el consistori emeti algun tipus d’informe per protegir l’immoble.

La pdf.camp reconeix que s’han reunit amb el consistori cambrilenc per tractar aquesta i d’altres qüestions, encara que no han aconseguit cap compromís sobre la conservació de l’immoble, que data del 1865. Tot i això, reiteren que seguiran treballant per canviar l’opinió de l’equip de govern per tal que modifiqui el POUM i permeti que l’equipament passi a tenir un ús veïnal. Actualment, el plans d’ordenació urbanística municipal de Cambrils contemplen l’enderrocament de l’antiga estació de tren. Daza recorda que per poder modificar aquest document, cal una justificació molt concisa. Segons el regidor, en els darrers quinze anys el POUM s’ha modificat en trenta-dues ocasions. A dia d’avui, cap dels tres partits que governen Cambrils (ERC, NMC i JxC) s’han mostrat partidaris de conservar l’edifici. Propostes alternatives al projecte de tramviaParal·lelament a la conservació de l’edifici de l’antiga estació, la pdf.camp també ha proposat modificacions al traçat que hauria de tenir el futur tramvia sobre la base de l’antiga via del tren de la costa. Aposten per diferents parades a l’interior del centre urbà de Cambrils, amb aturades a l’actual estació de tren, al casc antic, al centre de Cambrils, a la Torre de Cambrils, al Culubret i a Vilafortuny.