Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

La patronal metal·lúrgica alerta d’una “crisi de subministrament” passat l’estiu per la falta de semiconductors

ACN Barcelona.-La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) alerta que el sector patirà una “crisi de subministrament” passat l’estiu a causa de la falta de matèries primeres, semiconductors i microxips derivada de […]

Agències 11/08/2021

ACN Barcelona.-La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) alerta que el sector patirà una “crisi de subministrament” passat l’estiu a causa de la falta de matèries primeres, semiconductors i microxips derivada de la crisi de la covid-19. Segons la patronal, aquesta problemàtica s’accentuarà fins al primer semestre de 2022, i demana reaccions “immediates” per evitar “desequilibris econòmics”. En un comunicat publicat aquest dimecres, la UPM ha demanat als governs català i espanyol que s’activin nous ajuts, que es flexibilitzin les taxes impositives a les empreses, que s’autoritzi l’ajornament de pagaments fins a la normalització de la situació i que es convoqui “amb caràcter d’urgència” la taula pel Pacte Nacional per la Indústria per desencallar la situació.

Segons la patronal, un dels principals problemes és el preu de l’acer, que es troba en unes xifres “estratosfèriques”. “Els productors que ja van tancar els contractes abans de la pandèmia amb els seus clients finals han d’assumir ara un augment no previst que cada vegada és més difícil de suportar”, assenyala. Per l’associació, això derivarà en incompliments de les comandes i, posteriorment, en els desajustos de preus de venda, que poden arribar a doblar el seu cost inicial.El president de la UPM, Jaume Roura, assegura que el sector es troba davant “un fort increment de l’atur i la caiguda de la recuperació econòmica”, una situació que només es pot redreçar si el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, “pren la iniciativa”.