Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

La patronal del metall diu que és “impossible ajornar encara més” les eleccions del 14 de febrer

ACN Barcelona.-La patronal del metall diu que és “impossible ajornar encara més” les eleccions del 14 de febrer i reclama que els comicis es facin tot i la pandèmia per […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Barcelona.-La patronal del metall diu que és “impossible ajornar encara més” les eleccions del 14 de febrer i reclama que els comicis es facin tot i la pandèmia per poder tenir un Govern “en concordança amb les necessitats empresarials i laborals”. Així ho ha assegurat la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) en un comunicat en el qual “subscriuen” la petició en aquesta línia de Foment del Treball. “Tenim un desgovern català marcat per manca de comunicació, ells mateixos ho admeten, descoordinació de conselleries entre Junts per Catalunya i Esquerra i la impossibilitat de generar confiança a la ciutadania”, relaten. L’executiu català i els grups parlamentaris es reuniran aquesta setmana per decidir si les eleccions es poden celebrar o no.

L’organització, que recorda que la indústria metal·lúrgica pesa un 30% del teixit industrial de Catalunya, es pregunta “on són els fons europeus” i reclama “més coordinació entre el govern espanyol i català” en tots els àmbits. “D’una bona entesa i pacte en depenem per accionar ja mecanismes per redreçar el camí. Es calcula que la meitat de les ajudes d’Europa no arriben als contribuents finals de l’estat espanyol. Què està passant?”, afirmen. D’altra banda, aprofiten per fer reclamacions també al govern espanyol, a qui exigeixen tanqui ja la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i que es cobreixi 2021 “de forma completa”; alhora que cal ajornar impostos i millorar les condicions dels crèdits ICO.

Relacionats