Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La patronal de l’Hospitalet-Baix Llobregat presenta un pla de transformació industrial de 170 MEUR als fons europeus

ACN Barcelona.-Les patronals de l’Hospitalet i el Baix Llobregat –AEBALL i UPMBALL- han presentat un projecte de transformació industrial de més de 170 MEUR d’inversió als fons europeus. El pla […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Barcelona.-Les patronals de l’Hospitalet i el Baix Llobregat –AEBALL i UPMBALL- han presentat un projecte de transformació industrial de més de 170 MEUR d’inversió als fons europeus. El pla ‘Transforma Indústria’ vol facilitar a les empreses del sector del metall i l’automoció noves oportunitats en mobilitat elèctrica, digitalització, sostenibilitat i eficiència energètica. Segons les patronals, els projectes i agrupacions estan en marxa i ara s’estan concretant “les possibilitats de cooperació empresarial, les aliances i les implantacions amb fórmules de col·laboració publico privada”. Els productes finals s’implantaran als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) per promoure així també la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen.

En aquest projecte ‘Transforma Indústria’ s’elabora un mapa de les cadenes de valor, buscant oportunitats de negoci i possibilitats d’innovació. Per exemple, empreses del mercat de la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica fan de tractores d’empreses metal·lúrgiques i de l’automoció amb l’objectiu de crear un ‘hub’ de proveïdors, per tal d’aconseguir multiplicar la producció. El pla culmina amb una implantació pilot a polígons d’activitat econòmica (PAE), que es convertiran en parcs industrials Smart, amb infraestructures energètiques intel·ligents i d’origen verd, amb cooperació empresarial efectiva, mobilitat sostenible, i gestió Smart integral del PAE.La iniciativa –amb un pressupost de partida de 170 milions d’euros- compta amb la participació i suport de centres tecnològics i proveïdors de coneixement experts en els mercats, i ja s’ha presentat al Programa d’Impuls de Projectes Tractors de Competitivitat i Sostenibilitat Industrial del Ministeri d’Indústria, que té per objectiu que les PIMES puguin accedir als fons europeus.