Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La patronal de les agències de viatge s’oposa a que la Generalitat els retiri l’estatus d’empreses turístiques

ACN Barcelona.-La patronal de les agències de viatge, Acave, ha presentat un ple d’al·legacions al projecte de Llei de Mesures Fiscals, Administratives, Financeres i del Sector Públic que prepara la […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Barcelona.-La patronal de les agències de viatge, Acave, ha presentat un ple d’al·legacions al projecte de Llei de Mesures Fiscals, Administratives, Financeres i del Sector Públic que prepara la Generalitat contra la intenció de retirar-los l’estatus d’empreses turístiques. Segons l’entitat, el projecte preveu restringir aquesta consideració “exclusivament a empreses que fan mediació en allotjaments turístics”. També lamenta que, al seu parer, la norma elimina la definició d’agent de viatges i preveu que les agències deixin d’estar inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya. Davant d’aquesta situació, la patronal adverteix que hi pot haver una fuga de negocis cap a altres comunitats autònomes.

En paral·lel, Acave considera que la mesura contribuirà “decisivament” a un “agreujament sense fre” de l’intrusisme i a crear “inseguretat jurídica” tant per a les empreses com per als seus clients.