Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La patronal de l’automòbil celebra el pla governamental d’impuls del sector de 3.750 MEUR

ACN Barcelona.-Les associacions de fabricants de vehicles i components Anfac i Sernauto i les de distribució i comercialització de vehicles Faconauto i Ganvam han celebrat el pla governamental d’impuls del […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Barcelona.-Les associacions de fabricants de vehicles i components Anfac i Sernauto i les de distribució i comercialització de vehicles Faconauto i Ganvam han celebrat el pla governamental d’impuls del sector després de la crisi de la covid-19 dotat amb 3.750 milions d’euros. Les entitats destaquen que es tracta d’un pla “molt necessari” per reactivar un dels sectors “més afectats” per la pandèmia. També celebren que el pla reconegui, segons la interpretació que en fan, la “importància” del sector de l’automoció com a “tractor” de l’economia, així com posi les bases de la “transició cap a la mobilitat del futur”. A més, les associacions han celebrat la “unitat” entre aquest col·lectiu i l’executiu estatal.

D’altra banda, les patronals apunten que “cal seguir treballant en conjunt” per “materialitzar les accions quan abans millor”. I subratllen, en aquest sentit, que la rapidesa serà “clau” per reactivar el mercat, recuperar el ritme de producció i “reduir els impactes de la crisi”.La presidenta de Sernauto, María Helena Antolin, ha considerat que el pla permetrà que les xarxes de concessionaris “recuperin tota l’ocupació” i mantinguin els 161.500 llocs de treball que generen.També ha alertat que el sector de l’automoció ha de ser “robust” en uns anys que seran “clau” amb l’horitzó de la digitalització i la descarbonització del parc de vehicles.