Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La patronal de begudes espirituoses preveu una caiguda de vendes per sobre del 40% el 2020

ACN Barcelona.-La patronal de begudes espirituoses preveu una caiguda de vendes per sobre el 40% el 2020, segons un informe elaborat per la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses. Entre març […]

Avatar
Agències 20/08/2020

ACN Barcelona.-La patronal de begudes espirituoses preveu una caiguda de vendes per sobre el 40% el 2020, segons un informe elaborat per la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses. Entre març i juny, les vendes d’aquestes begudes en el canal d’alimentació van créixer un 22,5% però no van poder compensar la “dràstica caiguda” en bars, hotels i restaurants, d’un 83%. Aquesta circumstància posa en “greu crisi” aquest sector, amb més de 3.800 centres de producció, la majoria dels quals són destil·leries artesanals i petites i mitjanes empreses. Davant aquesta situació, la patronal ha reclamat una “interlocució constant i coordinada” amb les administracions i reduir els impostos que graven el consum en el canal Horeca, com l’IVA.

La patronal considera “impensable” abordar qualsevol pujada impositiva a l’hostaleria. “L’efecte econòmic seria devastador i irreversible, afectaria directament a l’ocupació i atacaria la recuperació econòmica de sectors que actualment lluiten per la subsistència”, ha assegurat el director d’Espirituosos Espanya, Bosco Torremocha, a través d’un comunicat. El directiu ha remarcat la importància de tornar als nivells previs a la crisi, una situació que no es donarà “fins al 2022 i requerirà polítiques d’impuls des de totes les administracions”. En aquest sentit, els ha reclamat elaborar “urgentment” un pla de reactivació del turisme i l’hostaleria, que inclogui la reducció d’impostos, campanyes de promoció “ambicioses” per recuperar la confiança del consumidor i mesures de prevenció.