Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La patronal CEOE no assistirà a la reunió per discutir l’augment del sou mínim

ACN Madrid – La Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) ha anunciat que no preveu assistir aquest dimarts a la reunió convocada pel govern estatal amb els agents socials per discutir […]

Agències 30/01/2023

ACN Madrid – La Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) ha anunciat que no preveu assistir aquest dimarts a la reunió convocada pel govern estatal amb els agents socials per discutir l’augment del sou mínim interprofessional (SMI). La patronal lamenta que durant el gener l’executiu no ha fet la “consulta preceptiva” sobre la qüestió ni ha remès una “proposta formal”. Tampoc ha contestat, assegura, la seva proposta del desembre, que manté, i que planteja un augment del 4% fins als 1.040 euros bruts mensuals en 14 pagues. A finals de gener, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, defensava que l’augment arribés fins als 1.082 euros.

La proposta de la CEOE està supeditada a l’establiment d’un règim de deduccions aplicables al sector agrari, així com a una modificació de la normativa de revisió de preus en els processos de contractació pública.

Fonts de la patronal han considerat que “no es donen les condicions” perquè l’entitat pugui assistir a la reunió, i que la confederació queda “a l’espera” de rebre “formalment” una proposta del govern de Pedro Sánchez per “analitzar-la en profunditat”.