Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La pandèmia marca una edició d’ArtsLibris amb menys presència internacional

ACN Barcelona.-Una vuitantena d’editorials omplen durant tot el cap de setmana el Fossat del Mercat de Sant Antoni amb motiu de la Fira Internacional del llibre d’artista, ArtsLibris. La 12a […]

Avatar
Agències 19/06/2021

ACN Barcelona.-Una vuitantena d’editorials omplen durant tot el cap de setmana el Fossat del Mercat de Sant Antoni amb motiu de la Fira Internacional del llibre d’artista, ArtsLibris. La 12a edició, però, s’ha vist marcada per la pandèmia, ja que en comparació amb altres anys compta amb “menys presència internacional”, segons explica la directora d’ArtsLibris, Rocío Santa Cruz, en declaracions a l’ACN. Tot i això, hi participen prop de 90 expositors i s’han organitzat 35 activitats paral·leles que giren al voltant de la idea de pensament. Amb tot, Santa Cruz celebra “l’èxit” del canvi d’ubicació, ja que després de deu anys fent-se a l’Arts Santa Mònica, l’edició d’enguany s’ha traslladat fins al Mercat de Sant Antoni.

Per tal de fer arribar les propostes internacionals al públic, ArtsLibris ha agrupat en una parada tots els llibres dels editors que anualment participaven de la fira i que enguany no s’han pogut desplaçar fins a Barcelona. Segons ha explicat Santa Cruz, es tracta sobretot de propostes llatinoamericanes, especialment d’Argentina i Brasil.Malgrat aquesta iniciativa d’ArtsLibris, els visitants han lamentat no poder tenir tracte personal amb cadascun dels editors. “Trobo a faltar algunes editorials petites que en altres ocasions sí que he trobat”, ha valorat Jaume Saula, un dels assistents de la fira. En aquesta línia, ha assegurat que la 12a edició ha estat “menys rica”. Tot i això, els visitants han coincidit a dir que l’espai agrupa propostes “molt interessants”. “ArtsLirbris sempre és un bon lloc de trobada de noves editorials i noves iniciatives artístiques”, ha comentat Saula, visitant habitual d’edicions anteriors. Altres, en canvi, erala primera vegada que ho descobrien i han coincidit amb l’opinió de Saula. “Em va cridar molt l’atenció que fossin llibres a nivell artístic i no vaig poder evitar entrar”, ha explicat Amparo Montes, qui ja va visitar ArtsLibris divendres, quan anava a comprar al mercat, i ha repetit aquest dissabte. En aquest sentit, la directora de la fira, Rocío Santa Cruz, ha celebrat el trasllat al mercat de Sant Antoni, ja que ha permès que visitants com l’Amparo coneguin la proposta. “Estem rebent moltes visites, realment estem molt contents i la valoració que en fem és molt positiva”, ha dit Santa Cruz. La directora ha considerat que l’Arts Santa Mònica “s’ha quedat petit” per la proposta del festival, que enguany també ha organitzat activitats paral·leles com ara presentacions de llibres, debats o tallers d’enquadernació, entre altres. A banda dels expositors i les activitats, aquest dissabte s’ha atorgat el Premi ArtsLibris Fundació Banc Sabadell, un llibre simbòlic amb el logotip de la fira que s’ha concedit als expositors més destacats. De fet, molts dels guardonats han deixat visible el guardó damunt les parades. Participació del Mercat Dominical del LlibreLa 12a edició d’ArtsLibris comptarà amb la participació especial del Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni, de manera que les 78 parades del mercat s’afegiran a les gairebé 90 de la fira. “Serà una gran festa dels llibres i les publicacions”, ha avançat Santa Cruz. Amb tot, la fira agrupa art, música i audiovisual de projectes independents, editorials emergents i altres de consagrades.