Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La pandèmia i les destrosses del Gloria marquen els dos primers anys de govern de la Diputació de Girona

ACN Girona.-Els efectes de la pandèmia i les destrosses provocades pel temporal Gloria han marcat els dos primers anys de govern a la Diputació de Girona. El seu president, Miquel […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Girona.-Els efectes de la pandèmia i les destrosses provocades pel temporal Gloria han marcat els dos primers anys de govern a la Diputació de Girona. El seu president, Miquel Noguer, ha reconegut que el coronavirus “ha estroncat” el pla que inicialment havien establert, però s’ha mostrat “satisfet” d’haver complert els objectius que s’havien marcat. El vicepresident de la Diputació, Pau Presas, ha explicat que un cop va esclatar la pandèmia van afegir un nou punt a l’acord de govern inicial, que tenia per objectiu combatre el cop provocat per la covid. Presas ha explicat que han complert el 100% del programa en aquest punt. De fet, Presas assegura que la covid ha ajudat a accelerar alguns projectes enlloc de retardar-los.

En relació als projectes d’energies renovables com els parc eòlic de Roses o les propostes de plaques fotovoltaiques en camps del Baix Empordà i el Gironès, Noguer i Presas deixen clar que “ens falta energia neta” a la demarcació, però remarquen que no es pot aconseguir “de qualsevol manera”. En aquest sentit, aposten perquè hi hagi consens amb els diferents actors implicats en el territori i “les coses no es decideixin en un despatx”.