Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La PAH retreu a Núria Marín no oferir reallotjaments ”dignes” a l’Hospitalet de Llobregat

ACN Barcelona.-Un grup d’unes quinze persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha esperat aquest dilluns al matí l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, a les portes […]

Avatar
Agències 09/12/2019

ACN Barcelona.-Un grup d’unes quinze persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha esperat aquest dilluns al matí l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, a les portes del CCCB per increpar-la i demanar-li mesures per a les famílies desnonades de la ciutat. La PAH denuncia que l’Ajuntament incompleix la llei 24/2015 perquè no ofereix ”reallotjaments dignes” sinó en pensions que no compleixen condicions de salubritat i fa ”cas omís” tant de la plataforma com de les mateixes famílies. Per això, recorden a Marín que ”té obligacions” i l’acusen de ”deixadesa de funcions”. Li demanen també que comenci a abordar aquesta situació ”ingovernable” i recorden que el 2018, a l’Hospitalet, es van fer 549 desnonaments.

La Farida és mare de dos criatures d’una família monoparental que aquest dijous patirà el seu segon desnonament. Assegura que quan va a l’Ajuntament, dels serveis socials, l’envien a altres instància i lamenta que no té ”alternativa”. ”Estic desesperada” , assegura davant dels mitjans de comunicació, ”no tinc res”. La situació de la Farida és una de les que, segons la PAH, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, hauria de solucionar si compleix la llei 24/2015. Durant el 2018 la van viure unes 549 famílies, sense tenir en compte els desnonaments ”invisibles” i els de pisos o locals ocupats. Segons la PAH, el consistori hauria de garantir el reallotjament ”digne” d’aquestes persones però en canvi, denuncia que els envien a pensions on la neteja ‘deixa molt que desitjar” i els dona informació ”dolenta i desinformació”. Així ho ha explicat la portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, que ha criticat que l’alcaldessa fa ”deixadesa de funcions” en no assumir aquestes situacions perquè no fa servir les eines que té a l’abast per solucionar-ho.Per aquest motiu, un grup de quinze persones, amb pancartes i samarretes de la PAH, han increpat l’alcaldessa aquest dilluns quan entrava a un acte al CCCB de Barcelona. L’objectiu era que Marín escoltés les seves peticions però a l’hora de la veritat, Marín ha pogut entrar sense ni aturar-se a parlar amb els veïns. Delgado ha assegurat que no deixaran de fer aquestes accions per aconseguir solucions ”reals i dignes” per a les famílies i ha convidat a deixar l’alcaldia si no es veu ”capaç de fer la seva feina”.