Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Paeria posa en marxa una nova xarxa de voluntariat de suport a la salut

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida està posant en marxa una nova xarxa de voluntariat de suport a la salut dins de les mesures empreses per afrontar l’epidèmia del coronavirus. L’objectiu és […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida està posant en marxa una nova xarxa de voluntariat de suport a la salut dins de les mesures empreses per afrontar l’epidèmia del coronavirus. L’objectiu és reunir un col·lectiu de 50 a 60 persones que puguin fer tasques de suport al personal sanitari que permetin enfortir la capacitat d’atenció a la ciutadania. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha explicat que ja s’ha començat a contactar algunes entitats d’aquest àmbit per tal de trobar persones voluntàries “de 18 a 55 anys, que vulguin rebre una formació bàsica per donar un cop de mà”. Les tasques que se’ls encarregaran seran senzilles, com ara la distribució de material, portar menjar als malalts, fer acompanyaments i feines administratives, entre altres.

La xarxa no està oberta a la ciutadania en general, sinó que està orientada a entitats que ja coordinen accions de voluntariat, estudiants en graus socials o sociosanitaris i, en general, persones amb una certa formació en aquest àmbit, com poden ser també els socorristes. La resta de la població que vulgui oferir la seva col·laboració pot seguir fent-ho a través de la Xarxa Solidaritat Lleida, sobretot per oferir petits serveis a persones grans que viuen soles i també per rebre’ls.