Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

La Paeria modifica els semàfor radar per potenciar la seva funció pedagògica per sobre de la recaptatòria

ACN Lleida.-La Paeria modificarà els semàfors amb càmera per potenciar la seva funció pedagògica per sobre de la recaptatòria. Així, s’estan instal·lant en aquests radars panells amb comptadors numèrics regressius, […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Lleida.-La Paeria modificarà els semàfors amb càmera per potenciar la seva funció pedagògica per sobre de la recaptatòria. Així, s’estan instal·lant en aquests radars panells amb comptadors numèrics regressius, com un rellotge digital, que informen als conductors del temps que falta per al canvi de fase del semàfor, tant quan està verd com quan està vermell. D’aquesta manera, es disposa de més temps per a reaccions i aturar-se si és necessari. El primer tinent d’alcalde Toni Postius ha dit que fins ara hi havia “inseguretat” perquè el conductor desconeixia si s’anava a posar en vermell o en ambre d’una manera molt ràpida i això feia que estigués més pendent de mirar què estava passant en comptes de mirar la cruïlla en què es trobava el vehicle.

De moment ja s’ha instal·lat un d’aquests nous dispositius, en fase de proves, al semàfor foto-vermell que hi ha a l’encreuament entre Príncep de Viana i Prat de la Riba. La resta es col·locaran a finals de la setmana vinent en els cinc emplaçaments restants: Rambla d’Aragó, Cos-Gayon, Rovira Roure, avinguda de les Garrigues i Prat de la Riba amb Alcalde Porqueres. Aquesta mesura dona compliment a un dels acords del pacte d’entesa en l’àmbit de la mobilitat, que citava expressament la instal·lació d’aquests rellotges informatius en els radars semafòrics com una mesura per orientar-los cap a una funció més pedagògica.El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha manifestat que se segueix treballant en altres millores en l’àmbit de la mobilitat, sempre des d’un punt de vista positiu, i que en els pròxims dies s’anunciaran altres accions que s’estan preparant des del departament.