Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Paeria instal·la banderoles i vinils a la ciutat per insistir en la necessitat de complir les mesures de prevenció

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha engegat una campanya per conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les mesures de prevenció per evitar contagis de covid-19. Aquest divendres s’han repartit […]

Avatar
Agències 10/07/2020

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha engegat una campanya per conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les mesures de prevenció per evitar contagis de covid-19. Aquest divendres s’han repartit una trentena de banderoles i vinils a l’Eix Comercial i als barris de la ciutat per recordar la importància de fer ús de la mascareta, rentar-se les mans, respectar les distàncies de seguretat i evitar les aglomeracions. Així mateix, l’alcalde, Miquel Pueyo, ha dit que buscaran algun tipus d’acció adreçada específicament als joves d’entre 15 i 29 anys, davant el repunt de casos en aquesta franja d’edat. D’altra banda, la Paeria efectuarà a partir de la setmana vinent testos serològics a tots els treballadors municipals que ho vulguin.

L’Ajuntament, amb col·laboració de les associacions de comerciants, ha començat a instal·lar en diferents punts de l’Eix Comercial i en barris de la ciutat una trentena de banderoles per visibilitzar i recordar a la ciutadania la importància de complir les mesures de prevenció contra el coronavirus. A més de les banderoles, també es repartiran vinils, fulletons i elements visuals, a més d’altres suports digitals a través de les xarxes. Segons Pueyo, es tracta d’una campanya “genèrica”, encara que ha explicat que des de la Paeria estan pensant en fer algun tipus d’acció adreçada específicament a joves d’entre 15 i 29 anys, després del repunt de casos en aquesta franja d’edat. “Als 15 anys els joves tenen una certa sensació d’immortalitat i invulnerabilitat”, ha dit Pueyo, que tot i això ha remarcat “que no es tracta de criminalitzar ni d’estigmatitzar ningú” però sí ha reconegut que “ara toca frenar i fer una socialització menys extensa i moguda”.Miquel Pueyo ha afirmat “encara queden dies complicats per endavant” en què “els positius seguiran augmentant”. Tot i que des del Govern descartin, ara per ara, el confinament domiciliari del Segrià, l’alcalde de Lleida ha assenyalat que “això no significa cap mena de relaxament sinó actuar amb responsabilitat i no abaixar la guàrdia”. La Paeria efectuarà testos a tots els treballadors municipals que ho vulguinPueyo també ha anunciat que la Paeria oferirà la possibilitat de fer testos serològics als 1.600 treballadors municipals. Les proves seran voluntàries i es començaran a realitzar a partir de mitjans de la setmana vinent. Els resultats seran confidencials i s’obtindran en un període d’entre 48 i 72 hores, segons ha explicat l’alcalde. En els casos positius, els treballadors es derivaran a l’atenció primària perquè en faci el seguiment. Pueyo considera que “és aconsellable” fer proves serològiques al personal de l’ens, tant per protegir-lo com també per protegir la salut dels lleidatans ja que una gran majoria d’aquests treballadors “presten atenció directa a la ciutadania”. També ha defensat fer proves serològiques en comptes de PCR, ja que segons l’alcalde, “són més indicades a nivell sanitari”. Pueyo lamenta la mort de l’escriptor i professor lleidatà Pep MòdolL’alcalde de Lleida també ha lamentat la mort de l’escriptor i professor lleidatà Pep Mòdol i ha dit que és pèrdua “sentida de manera transversal a la ciutat”. Pueyo ha destacat que era una persona “compromesa”, “polivalent” i amb un gran compromís polític” que ha marcat “una ruta a seguir”. “Era un bona persona que va fer de la seva vida un combat personal, per la seva família i per a la col·lectivitat”, ha remarcat. Tot i la seva trajectòria al partit dels socialistes, Pueyo ha qualificat d'”honor” que Mòdol hagués acceptat tancar la llista com a suplent d’ERC-AM a Lleida en les darreres municipals.