Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

la Paeria de Lleida rep l’informe per decidir el model de gestió del servei de zona blava i grua per als pròxims anys

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha rebut les conclusions de l’estudi encarregat per tal de definir el model de gestió del servei de zona blava i grua, que ha estat elaborat […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha rebut les conclusions de l’estudi encarregat per tal de definir el model de gestió del servei de zona blava i grua, que ha estat elaborat per la consultora especialitzada Pwacs. L’estudi analitza l’explotació actual del servei, que compta amb 4.641 places d’aparcament (dada mitjana de 2020) i 235 parquímetres, i planteja tres fórmules alternatives per a la seva gestió tant des del punt de vista de l’eficiència econòmica, com també tenint en compte altres factors operatius, de gestió i de rendiment de comptes. També es valoren els tràmits a seguir en cada cas. El govern municipal analitzarà el document a partir de la setmana vinent i prendrà una decisió sobre el model de gestió que se seguirà per a aquest servei.

Els models analitzats són els de gestió directa per part de la Paeria o un organisme autònom; directa a través d’una societat mercantil local (com ara l’Empresa Municipal d’Urbanisme), o bé indirecta per part d’un concessionari, com és el model actual. En tots els casos, el balanç econòmic de l’explotació resultaria positiu.El govern de la Paeria també ha tramès l’informe, que porta per títol ‘Servei d’anàlisi del model de gestió dels serveis d’aparcament regulat en via pública, d’arrossegament i trasllat de vehicles i de dipòsit municipal de vehicles a la ciutat de Lleida’, als grups de l’oposició i als sindicats amb representació al comitè d’empresa de l’actual concessionària Eysa, per tal que puguin tenir-ne coneixement i en facin l’anàlisi pertinent.