Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

La Paeria de Lleida rep 3,8 MEUR dels Next Generation per a la renaturalització i resiliència de la ciutat

ACN Lleida – L’Ajuntament de Lleida rebrà 3,8 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la renaturalització i resiliència de la ciutat. Les subvencions responen als projectes de […]

Agències 20/05/2022

ACN Lleida – L’Ajuntament de Lleida rebrà 3,8 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la renaturalització i resiliència de la ciutat. Les subvencions responen als projectes de millora de l’entorn de la Seu Vella, la reforma i rehabilitació de Doctor Fleming i riu Ebre, la recuperació del parc de les Basses i connexió d’aquest amb Mas de Melons, entre altres. El 8% dels ajuts atorgats aquest divendres arreu de l’Estat han estat destinats a projectes presentats per la Paeria. En l’àmbit de les noves tecnologies, els fons europeus també subvencionaran amb més de mig milió tres projectes de l’Ajuntament de Lleida destinats a la transformació digital i la modernització de les administracions de les entitats locals.

L’Ajuntament de Lleida ha presentat 14 propostes als Next Generation per un valor de 41.192.694,23 euros, per a les quals ha sol·licitat una subvenció per valor de 28.473.815,02. D’aquesta xifra, fins al moment, ja s’han concedit 10.762.307,80 euros a la Paeria. Aquest divendres, s’ha conegut la resolució que atorga a la Paeria 3,8 milions per a projectes de l’àrea de Transició Ecològica amb el suport de la Regidoria d’Urbanisme, els quals se sumen als més de 6 milions que ja va rebre la Paeria fa uns mesos en la línia de mobilitat de baixes emissions i que permetran la transformació urbana de la ciutat.

Aquests 3,8 milions d’euros permetran dur a terme set actuacions, en la línia d’adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana de Lleida. Destaca, el projecte pilot de naturalització del carrer Riu Ebre i de l’avinguda Doctor Fleming, com a model reproduïble d’integració en la millora de la diversitat urbana i refugi climàtic de la ciutat.

Les altres sis es concretaran en la connexió del parc de les Basses amb la Xarxa Natura 2000 de Mas de Melons, Alfés i Torreribera; la creació de parcs territorials periurbans que siguin node de biodiversitat i refugis climàtics per a l’ús públic a Gardeny, les Basses i la Mitjana; la recuperació ambiental i com a refugi climàtic de la Seu Vella de Lleida com a nucli central de la ciutat; la creació de camins urbans arbrats i ombrejats; la generació d’oasis urbans de microhàbitats per la conservació de la biodiversitat urbana, i en mesures per afavorir les espècies autòctones i la millora de la biodiversitat urbana.

<strong>Ajuts a la digitalització</strong><br />
<br />
D’altra banda, la Paeria també ha rebut altres ajuts dels fons europeus en l’àmbit de les noves tecnologies. Subvencions que, en aquest cas, corresponen al 100% de la sol·licitud presentada. La quantia màxima que podia rebre l’Ajuntament, segons les bases de la convocatòria, era de 522.313,77 euros, la totalitat del sol·licitat, cosa que permetrà tirar endavant tots els projectes previstos. La línia de ciberseguretat, que permetrà el desplegament d’un centre d’operacions de ciberseguretat a l’Ajuntament de Lleida ha obtingut 142.296,00 euros; la línia de millorar els serveis d’atenció i informació a la ciutadania, 283.176,01 euros, i 96.841,76 euros la línia d’automatització de processos.

A més, la Paeria ha presentat recentment la sol·licitud d’ajut per a la rehabilitació d’edificis municipals que inclou el Palau de Vidre i l’edifici Pal·las, petició que podria suposar un ajut de fins a 3 milions d’euros en cada edifici. Així mateix, està treballant per presentar en una segona línia tres projectes més, relatius a la rehabilitació de l’antic convent de les Josefines (carrer Acadèmia), l’edifici Casino on hi ha la seu de Turisme de Lleida i l’Espai 3 al convent de Santa Teresa.