Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La Paeria de Lleida elaborarà una nova ordenança per a les escoles bressol amb una quota màxima de 200 euros mensuals

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha decidit retirar l’ordenança que preveia un increment de la taxa de les escoles bressol municipals de fins el 151% per al curs vinent, després de […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha decidit retirar l’ordenança que preveia un increment de la taxa de les escoles bressol municipals de fins el 151% per al curs vinent, després de la negociació i converses mantingudes amb diferents col·lectius que havien expressat el seu malestar per la pujada del preu d’aquest servei. El govern municipal elaborarà una nova ordenança, que preveu portar al Ple en un o dos mesos i que substituirà l’anterior, on les quotes que hauran de pagar les famílies aniran dels 23 als 200 euros mensuals, respecte el màxim de 230 euros que preveia l’ordenança aprovada. S’introduiran fins a deu trams de bonificacions en funció de la renda familiar, dos més que en la proposta inicial. Actualment, la quota mensual és de 90 euros.

L’alcalde Miquel Pueyo ha explicat que el govern municipal ha decidit retirar la proposta inicial d’ordenança per a les llars d’infants i presentar-ne una de nova, després del procés de negociació i converses que ha dut a terme la regidora d’Educació amb els diversos col·lectius implicats. Pueyo ha dit que “cal saber dialogar i cal saber corregir el que toca corregir”. “Es partia d’una proposta que, d’entrada, potser no va ser ben entesa però que pretenia ser justa i proporcional, però després d’aquest procés de negociació i conversa, quan la portem al Ple en un o dos mesos, segurament el resultat encara serà més just i equilibrat per a tothom”, ha dit l’alcalde de Lleida. En la nova ordenança, s’introduiran deu trams diferents de bonificacions, dos més que en l’anterior proposta. Això suposarà que les quotes que les famílies poden arribar a pagar aniran dels 23 euros als 200 euros mensuals. També s’introdueix una quota de mig mes de menjador i, a l’hora d’establir les normes d’aplicació, “es detallarà d’una manera més precisa que és una unitat familiar, qui la integra, com es gestiona i també es té en compte la base imposable de la declaració de la Renta”, ha indicat l’alcalde.La comissió informativa per les Polítiques de gestió del Govern obert, Economia i Participació de la Paeria ha emès aquest divendres el seu dictamen favorable al projecte definitiu d’Ordenances Fiscals per al 2021, que s’aprovarà al pròxim ple municipal.L’acord deixa sense efecte l’aprovació inicial de la modificació de la taxa per serveis educatius, que regula la tarifa de les escoles bressol, amb la voluntat de presentar una nova redacció de l’ordenança que tingui en compte les reflexions i suggeriments que ha aportat la ciutadania, mantenint el seu esperit de tarifació social, tal com ha explicat Pueyo.